Liberálisok turbófokozaton

7
Nyári szünet úgy tűnik, maximum csak Guy Verhofstadt metszői között van az európai liberálisok háza táján. Frakciójuk eddig is jeleskedett az ember- és nemzetellenes döntések elfogadásában, a magyargyalázó kirohanásokban pedig szintén élen jártak. Ennek adtak most egy kis hiénaszerűen vigyorgó hazaárulást, valamint néhány klasszikus dákoromán tenyeret és talpat.

Történt ugyanis, hogy az európai parlament régi ALDE, azaz liberális frakciója szerdán teljesen átalakult. Ez az a brüsszeli képviselőcsoport, amelyről itthon már tudjuk, hogy semmi jót nem várhatunk tőle. Az eddig Guy Verhofstadt által vezetett gittegylet minden olyan uniós tervet – a migránsok befogadásától kezdve a kismillió társadalmi nem egyenjogúságának kérdéséig – nyíltan a vértjére tűzött, amit a magyarok többsége befogott orral kerülne el jó messzire. Magyar képviselőjük azonban mostanáig nem volt, de a Momentumnak hála, szutykos-szőrös mancsukat bedughatták az ajtón, hogy a kellő pillanatban berontva, rázkódva és csaholva majd összesározzák a nappalit.

Az új ALDÉ-t, amelyhez a francia Gyurcsány, Emanuel Macron pártja is csatlakozott mostantól Renew Europe-nak, vagyis Újítsuk meg Európát-nak kell nevezni. Ezek a ma született bárányok szerdán Cseh Katalint választották frakcióvezető-helyettesnek, a frakcióvezetői poszton pedig a nyíltan magyarellenes, bukott holland miniszterelnököt, Guy Verhofstadtot a nyíltan magyarellenes bukott román miniszterelnök, Dacian Cioloş váltotta. Mondhatnánk, hogy a megújulásban ennél még az MSZP is jobb, de ismerd az ellenséget alapon nézzük inkább, kik azok, akik mostantól turbófokozatra kapcsolják majd hazánk támadását.

A túlmozgásos medikát itthon nem kell bemutatni.

A Joker-arcú momentumos üdvöske nyilván örül, hogy új “kis köreiben” mindent tudnak például a botmixerezésről és annak támogatásáról, így ezt már nem kell ott külön terjesztenie. Lesz ideje koncentrálni a havi húszezer eurót érő semmittevés és besúgás alkotta variációkra, miközben politikai tapasztalat, jóérzés, de főleg ész és intelligencia híján fogalma sem lesz arról, mihez asszisztál. Megválasztását kimondhatatlan büszkeségnek aposztrofálja, miközben az egykori ALDE már tavasszal nyíltan kijelentette, hogy Cseh Katalint lényegében azért választják kampányarcaik közé, mert a jövőben is kiemelten szeretnének foglalkozni a magyar jogállamisággal, amire így “sokkal jobb rálátásuk lesz”.

Ebben lehet a Renew segítségére Cseh Katalin mellett új frakcióvezetőjük, Dacian Cioloş is.

Románia 2015 és 2017 között regnáló miniszterelnöke választások nélkül került hatalomra azután, hogy több külföldről (vajon ki által…?) támogatott civil szervezet megbuktatta Victor Ponta szociáldemokrata kormányfőt. Egyik első dolga volt, hogy elfogadja az unió által kiszabott migránskvótát, annak ellenére, hogy ezt még a románok többsége is ellenezte. Eddigi politikai pályája nagyjából arról szól, hogy magyarellenes akciókkal lépdel feljebb a ranglétrán: egyetemista korában a magyargyűlölő Román Tűzhely szervezet tagjaként kezdte, és elnökhelyettese volt annak az ultranacionalista szervezetnek is, amely 1990-ben kulcsszerepet játszott a Fekete Március kirobbantásában és a marosvásárhelyi magyarok ellen intézett brutális és irányított támadásban. Ő lobbizta ki azt is, hogy csíksomlyói búcsú ne kerülhessen be világörökségek közé. Cioloş otthon most egy mikropártot vezet, ezért olyan, mintha az unió különbejáratú Juhász Péterét tették volna meg frakcióvezetőnek, csak annál még sokkal rosszabb.

Véletlen, hogy az Európai Unió mélyen hallgat az úzvölgyi katonatemetőt és az erdélyi magyar közösséget ért szégyenletes támadásról? Aligha. Brüsszelben egy megbízható magyarellenes népnek mindig van helye, holott a sírhely meggyalázása és számos más korábbi esemény is világossá tette, hogy ezt a románokat Európa közelébe sem lenne szabad engedni. Az unióban ehelyett egyik legveretesebb képviselőjüket kinevezik frakcióvezetőnek.

Kedvenc paprikajancsink, Manfred Weber meg boldogan gratulál nekik.

Twitter-oldalán azt írta: alig várja, hogy együttműködhessen Cioloş-sal egy stabil többség kialakításában. Sőt, Weber hajbókolva hálálkodik a leköszönő Guy Verhofstadtnak is az eddigi közös munka lehetőségéért.

Mától uniós csúcs, ahol az európai közösséget érintő 2019-2024-es stratégiai menetrendről, magyarul a kontinens új irányvonaláról döntenek, és még egyáltalán nem biztos, hogy ezt a hülyét előbb-utóbb nem teszik meg mégis bizottsági elnöknek. A következő nehéz öt évünk első napja ez.

Facebook hozzászólás