Az ördög jobb és bal keze

13
Állítólag Gyurcsány Ferenc feleségét nem szabad Gyurcsánynénak hívni. Jó. Belzebubnak mindegy, hogy Lucifernek, Mefisztónak, vagy Diabolosznak szólítom. Az ördög ördög marad.

Az őszödi ciceró mulatságunk kiapadhatatlan forrása. A tények kevéssé zavarják és azt is öröm nézni, ahogy önmaga hatása alá kerülve körmondataiban összeakad keze-lába. A szánalommal vegyes szórakozást azonban mindig beárnyékolja bűnei hosszú sora, amitől minden jóérzésű embernek elmegy a kedve a nevetéstől. A kígyó mindig oda mar, ahol a szívünk dobog.

Gyurcsány Ferenc szektája kampánynyitóján ezúttal a kormány családvédelmi akciótervét vette célba. Pontosabban szó szerint a magyar családokat.

“Nyugodtan tessék nemet nyomni az igazságtalan, hazug családvédelmi akciótervre. Nem kell tartózkodni kérem szépen. Nem nekik akarunk megfelelni, hanem magunknak.”

Mindannyian jól emlékszünk arra, amikor hasonlóan kétszer nemre buzdított, de mostani leplezetlen őszinteségén akár még meg is lepődhetnénk. A mondat mélységét ugyanis az a rejtett üzenet adja, amellyel az MSZP-Párbeszéd szeme közé lőtte a nyilat. A szocialisták azt közölték, hogy megszavazzák a kormány előterjesztését, ha a kormánypártok is igennel voksolnak az ő lakbértámogatásról meg nyugdíjminimumról szóló javaslatukra. És mivel a szocik bukott támogatási rendszerének elfogadására egy kétharmaddal semmi esély nem volt, végül megszavazták, a bolhapárt pedig tartózkodott. A családok arcul köpését ilyen nyilvánosan még ők sem vállalhatták. Ez csak Ferinek és feleségének megy.

A családtámogatások bírálatát ugyanis a DK-s kampánynyitón férje után Apró Antal unokája folytatta.

“És mit csinált az Orbán a családi pótlékkal immáron tíz éve? Egy fillérrel nem emelte. Na ezért mondjuk mi azt a Demokratikus Koalícióban, hogy európai családi pótlékra van szükség.”

Szemlőhegyen biztosan más logika szerint élnek az emberek, ezért próbáljuk úgy magyarázni, ahogy számukra is érthető: hiába adsz a kommunista pereputtyod alá egy kacsalábon forgó zabrált villát, ha a kertedhez szükséges területhez a szomszéd ház ledózeroltatása közben a saját tetődet is levered. Emelheted a családi pótlékot, ha közben minden más támogatást elveszel, ahogy egyébként a szocialisták tették 2002-es hatalomátvételük idején. Kategorikusan lebontották a korábbi Fidesz-kormány által elindított családtámogatási rendszer elemeit. És csak a mihez tartás végett: azt a korhatárt, ameddig egy gyerek után a szülők családi pótlékra jogosultak, 23-ról 20 évre csökkentették. A Gyurcsány–Bajnai-korszak alatt száznegyvenszeresére nőtt a családok devizahitel-állománya, és közel 750 ezer család otthonára tették rá kezüket a bankok. Az agyonadóztatást közben elintézték annyival, hogy ez fájni fog. Megszüntették a GYES harmadik évét, eltörölték az egy- és a kétgyerekes szülőknek járó családi adókedvezményt, és most, 15 évvel később sem szavazták meg például a Gyermekek Otthongondozási Díját.

Szerencsére, a családvédelmi akcióterv elfogadásához a mindebből egy életre tanuló magyar embereknek köszönhetően nem kellett a DK támogatása. Jelenleg a kutyát sem érdekli, mit nyomkodnak össze a szavazógépeken. A jövőben is tartózkodhatnak, vagy nyomhatnak nemet is a családokra, ha nekik az esik jól. Mindegy, hogy az egyenlőség jel melyik oldala, a klán melyik ága emelkedik szólásra a magyar emberek ellen. Lehet ez Apróné Dobrev Ferenc, vagy Gyurcsány Klára is. A kampánynyitón elhangzottak fényében viszont annyit azért jó tudni, hogy a név kötelez.

A fotó illusztráció (Forrás: MTI)

Facebook hozzászólás